Crna hronika

Banja Luka

Policija za dvije noći kaznila 176 pijanih vozača

15/07/2019

Policijski službenici su kontrolisali 577 učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, tokom noći između 12. i 13., te 13. i 14. jula realizovali su pojačanu kontrolu u saobraćaju sa akcentom na kontrolu i sankcionisanje vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrijebljavati za vrijeme i prije vožnje. To sve s ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijski službenici su kontrolisali 577 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 176 je sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a kod 16 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,51 g/kg i 18 vozača je lišeno slobode”, navodi se u saopštenju i Policijske uprave Banjaluka.

Oni apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju puta, postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i drugim saobraćajnim uslovima, da ne započinju i upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način štite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.