Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija zatekla stravičan prizor: Ubica tokom masakra koristio tri sjekire

gorazde-2
Kuća u kojoj se desio pokolj (Foto: N1)

Lazar Draško, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona (BPK), iznio je šokantne detalje nakon što je izvršio uviđaj na mjestu trostrukog ubistva u selu Bogušići kod Goražda.

Prema njegovim navodima, u tužiteljstvu, kao i u policiji, uopšte nisu znali da je ovaj zločin počinjen dok osumnjičeni Nezir Kamenica se nije predao u Sarajevu.

Tek tada je policija ušla u kuću gdje su pronađena tri leša koji su pripadali majci, očuhu i nani ubice.

Kako tvrdi Draško, ubica je prilikom izvršenja ubistava koristio tri sjekire.

Lazar Draško (Foto: N1)

– Očuh je ubijen dok je sjedio za kompjuterom. Potom se sukobio s majkom, te je na kraju ubio i nenu. Sudeći po kauču, on je prespavao u kući, te se ujutro zaputio u Sarajevo, kaže Draško.

Nezir se dva dana nakon ovog krvavog pohoda predao sarajevskoj policiji i rekao im šta je uradio nakon čega su se njihove goraždanske kolege uputile na mjesto zločina.

– On je obavijestio da se desilo ubistvo. Uz pomoć policije obijena su vrata i ušlo se unutra. Zatečene su tri sjekire. Dvije su bile djelimično krvave, vidjeli su se tragovi brisanja. Tijela su prebačena u mrtvačnicu gde će biti smeštena do obdukcije – kazao je Draško sinoć nakon obavljenog uviđaja.

Trostruki ubica Nezir Kamenica prebačen u Goražde: Porodični odnosi uzrok masakra?