Policija zaustavila 23-godišnjaka: Kad su sve sabrali, odmah mu oduzeli vozilo

mupzdk
Ilustracija

Policijski službenici u Tešnju privremeno su oduzeli automobil marke golf, bez registarskih oznaka, kojim je upravljala osoba R.S., rođen 1994. godine, iz Tešnja.

Izvršenim provjerama, za vozača i vozilo, utvrđeno je da navedeni upravlja neregistriranim vozilom i da upravlja vozilom prije sticanje prava na upravljanje motornim vozilim, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Ovoj osobi je u proteklom periodu izdat veliki broj prekršajnih naloga i kazni za počinjene prekršaje u saobraćaju, a uvidom u registar novčanih kazni utvrđeno je da R.S. ima ukupan dug neplaćenih kazni u iznosu od 4.880 KM.

Obzirom da navedena osoba svojim ponašanjem, odnosno učestalim vršenjem prekršaja s predmetnim vozilom, predstavlja opasnost po javnu bezbjednost i sigurnost građana, njemu je u skladu sa zakonom privremeno oduzeto sporno vozilo.

Nakon kompletiranja predmeta, Policijska stanica Tešanj će Općinskom sudu u Tešnju dostaviti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv navedene osobe, zajedno sa zahtjevom za izricanje zaštitne mjere oduzimanja predmetnog vozila, zbog počinjenih prekršaja, te ugrožavanja javnog prometa.

Sudar “golfa 2” i kamiona, vatrogasci izvlačili povrijeđene