Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brza reakcija

Policija zna ko je brutalno pretukao navijače Veleža u Stocu, danas protesti

stolac napad
FOTO: Facebook

Vlasnik vozila Golf VI je Dragan Gakić dok je vlasnik vozila BMW Severino Marić, većina napadača uhapšena

U Stocu će danas biti održani protesti nakon napada na četvoricu mladića. Građani su pozvani da se okupe pod parolom “Stolac protiv nasilja”.

Tim putem žele izraziti svoje nezadovoljstvo i traže pravdu.

Protestna šetnja, planirana za 17 sati, počet će okupljanjem ispred Prve osnovne škole.

Gradsko vijeće Stolac: Svaki napad na građane Stoca izravan je napad na Grad

Gradsko vijeće Stolac na sjednici u utorak usvojilo je Zaključak povodom događaja koji se dogodio u noći sa 7 na 8. travnja kada su na ulasku u Stolac napadnuta četvorica mladića.

Kako se navodi, gradonačelnik Stjepan Bošković i vijećnici oštro su osudili ovaj nemili događaj, kao i sve oblike maltretiranja, verbalnog i fizičkog nasilja.

“Svaki napad na građane Stoca izravan je napad na Grad Stolac kao instituciju koja štiti javno dobro i interes svih svojih građana. Zaključkom se od nadležnih institucija traži da bez odlaganja rasvijetle situaciju i pronađu počinitelje kako bi bili adekvatno kažnjeni. Suosjećamo s napadnutim sugrađanima i želimo im brz oporavak”, poručili su gradonačelnik i vijećnici.

Zbog napada na četvoricu mladića za danas poslijepodne u Stocu je najavljena mirna šetnja građana.

Uhapšeno nekoliko osoba, znaju se i vlasnici automobila napadača

Pripadnici MUP-a HNK uhapsili su nekoliko osoba koje se sumnjiče za napad na četiri mladića u noći sa subote na nedjelju u Stocu.

Podsjetimo, u napadu je učestvovalo više od 10 osoba. Napadači su napravili sačekušu mladićima koji su se vraćali sa utakmice Veleža i Borca.

Kada su im blokirali automobil Mercedes da ne mogu nigdje pobjeći, iz svojih automobila Golf, BMW i VW Passat su izašli i bejzbol palicama pretukli M.A. (20), E.G. (21), D.B. (22) i F.B. (18) pri tome im nanijevši teške tjelesne povrede. Jednog mladića su spržili bakljom.

Kako piše Klix, policija je identifikovala sve napadače, a poznata su i imena vlasnika automobila.

Vlasnik vozila Golf VI je Dragan Gakić dok je vlasnik vozila BMW Severino Marić.

Za sada je većina napadača uhapšena i trenutno se nalaze na kriminalističkoj obradi u MUP HNK, a o svemu je obavješteno tužilaštvo.