Crna hronika

Osumnjičeni u akciji "Kodeks"

Policiji se predao Luka Brković

17/12/2021
Arhiva/PIXSELL

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Policijske uprave Banjaluka zbog sumnje da su od početka 2020. godine do hapšenja napabavljali i prodavali kokain i marihuan

Osumnjičeni u akciji “Kodeks” Luka Brković koji je bio u bjekstvu, predao se jutros policiji, pišu Nezavisne novine.

Njemu je, zajedno sa još sedam osoba određen jednomjesečni pritvor u akciji “Kodeks”, u kojoj je pronađeno 2.1 kilograma marihuane i 260 grama kokaina.

Osumnjičene terete ih da su oko dvije godine dilali drogu u Banjaluci.

Ranije su pritvoreni Banjalučani: Milorad Vuković zvani Luis (42), Filip Bojić (28), Petar Marjanović (26), Vladimir Zečić (22) Aljoša Marić (26), Saša Mirković (26), i Goran Đurica (42) a terete ih da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Policijske uprave Banjaluka zbog sumnje da su od početka 2020. godine do hapšenja napabavljali i prodavali kokain i marihuanu korisnicima na području Banjaluke.

U okviru akcije su bili izvršeni pretresi na 14 lokacija na području Banjaluke a osim narkotika pronađene su i dvije mrvilice za drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona.

Također su pronađene gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Većina osumnjičenih su od ranije poznati policiji po krivičnim djelima.

Komentari

Autor: Nezavisne novine

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.