Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka

Policijska akcija “Blade”: Uhapšeni zbog pljačke pumpe, marketa i kladionice

hapšenje
FOTO: Pixsell
Ilustracija

Ova dva lica su radila individualno i nemaju poveznice između sebe

Banjalučka policija je u okviru operativne akcije “Blade” uhapsila dvojicu Banjalučana koji su u dvije odvojene akcije maskirani uz prijetnju nožem opljačkali market, sportsku kladionicu i dvije benzinske pumpe, pišu Nezavisne novine.

Slaviša Kojić, načelnik sektora Kriminalističke policije PU Banjaluka, rekao je da su policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u okviru akcije “Blade” uhapsili B.D. i S.N, koji se sumnjiče za krivična djela razbojništvo.

“Lice B.D. je 22. januara ove godine od radnika marketa i 28. aprila, radnika sportske kladionice otuđilo 700 KM. Ovo lice je maskirano uz prijetnju nožem otuđilo ovaj novac. Takođe, ovo lice se sumnjiči za neuspješan pokušaj pljačke benzinske pumpe 26. aprila. Lice S.N. se sumnjiči da je 4. marta i 28. aprila maskirano uz prijetnju nožem od radnika benzinske pumpe otuđilo 2.600 KM. Izvršen je pretres putničkog vozila i kuće S.N. i nađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom. Sve mjere i radnje su preduzete po nalogu Okružnog javnog tuzilaštva Banjaluka, a ova lica će danas biti sprovedena u OJT Banjaluka”, kazao je Kojić.

Dodao je da su ova dva lica radila individualno i nemaju poveznice između sebe.

“Lica nisu od ranije poznata policiji. Upotrijebili su fizičku snagu i nož. Od početka godine ukupno je bilo sedam krivičnih djela razbojništvo na podrucju PU Banjaluka”, rekao je Kojić.