Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP TK

Policijska akcija u više bh. gradova, pronađene puške, bombe, droga i “fantomke” (FOTO)

oruzje tk

U pretresu je pronađena neutvrđena količina tableta zelene boje, 30 kilograma rezanog duhana, određena količina materije koja podsjeća na spid i marihuanu, te pakovanje bijele materije, digitalnu vagu, dvije drobilice i druge predmeti

U pretresu na deset lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika, Gradačca i Brčko distrikta policija je pronašla oružje, drogu i 30 kilograma duhana, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Pronađena je puška “M-48”, dvije lovačke i vazdušna puška, dvije ručne bombe, 44 komada puščane municije, aparat za pranje vozila i dvije kape “fantomke”.

U pretresu je pronađena neutvrđena količina tableta zelene boje, 30 kilograma rezanog duhana, određena količina materije koja podsjeća na spid i marihuanu, te pakovanje bijele materije, digitalnu vagu, dvije drobilice i druge predmeti.

Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podnesen izvještaj protiv lica čiji su inicijali A.A. /41/ i K.E. /31/ iz Tuzle, E.L. /30/ iz Srebrenika, J.H. /27/ iz Gračanice i Z.K. /44/ iz Brčkog zbog sumnje da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i teške krađe.

Ako budu pozitivni nalazi vještačenja na oduzete tablete i materiju koja podsjeća na drogu izvještaj nadležnom tužilaštvu biće podnesen protiv lica čiji su inicijali E.M. /27/ iz Tuzle, A.K. /30/ iz Lukavca, H.M. /19/ iz Gračanice, A.K. /27/ iz Živinica i H.A. /30/ iz Gradačca.

Pretresi su izvršeni po nalogu nadležnih opštinskih sudova sa ciljem sprečavanja, otkrivanja i identifikovanja izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i imovinskih delikata.