Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policijske akcije “Pijaca” i “Erma”: Uhapšene tri osobe zbog droge

specijalci-fup-1
Ilustracija

Policija je u Sarajevu uhapsila tri muškarca osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, saopšteno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

U policijskoj akciji pod nazivom “Pijaca” uhapšena su lica čiji su inicijali B.K. /35/ i B.E. /55/ nastanjeni u Sarajevu.

Pretresom navedenih lica u Ulici Alipašina u opštini Sarajevo Centar, kod B.E. je pronađen i oduzet 81 paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, dok je kod B.K. pronađena i oduzeta određena suma novca, koja, najvjerovatnije, potiče od prodaje droge.

U akciji kodnog naziva “Erma”, policijski službenici uhapsili su lice čiji su inicijali R.E. /30/, nastanjeno u Sarajevu.

Pretresom navedenog lica u Ulici Dobrinjska u opštini Ilidža pronađeno je i oduzeto devet paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid i dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuana.

Iz kantonalnog MUP-a navode da je o ovim slučajevima obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva, a sva tri uhapšena lica predata su u Jedinicu za obezbjeđivanje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode.

U saopštenju se dodaje da se nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.