Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pogibija alpiniste

Policijski izvještaj o smrti Armina Gazića: Samo on nije isplivao

gazic

Kako je navedeno iz policije, u petak oko 11,50 sati PU Mostar je obaviještena da se u mjestu Buna-Čupovo prevrnuo kanu na rijeci Neretvi i da jedna osoba nije isplivala

Alpinista Armin Gazić tragično je stradao u petak u blizini Mostara, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas u redovnom izvještaju saopštili detalje nesreće.

Kako je navedeno iz policije, u petak oko 11,50 sati PU Mostar je obaviještena da se u mjestu Buna-Čupovo prevrnuo kanu na rijeci Neretvi i da jedna osoba nije isplivala.

”Na lice mjesta su izašli pripadnici policije te obavili razgovor sa dva lica koja su isplivala nakon prevrtanja kanua a radi se o V.E.(1971) i A.I.(1977) obadvoje iz Sarajeva dok treće lice A.G.(1990) nije isplivao. Od strane Gorske službe koja je intenzivno pretraživala navedeni lokalitet , oko 16,10 sati pronađeno je tijelo utopljenika i izvučeno na obalu. O svemu je upoznat tužilac”, saopćeno je.

Podsjećamo, Gazić je bio uspješni bh. alpinista. Osvojio je neke od najopasnijih vrhova širom planete. Prije nekoliko godina preživio je težak pad na Prenju.