Crna hronika

pogibija alpiniste

Policijski izvještaj o smrti Armina Gazića: Samo on nije isplivao

27/07/2020

Kako je navedeno iz policije, u petak oko 11,50 sati PU Mostar je obaviještena da se u mjestu Buna-Čupovo prevrnuo kanu na rijeci Neretvi i da jedna osoba nije isplivala

Alpinista Armin Gazić tragično je stradao u petak u blizini Mostara, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas u redovnom izvještaju saopštili detalje nesreće.

Kako je navedeno iz policije, u petak oko 11,50 sati PU Mostar je obaviještena da se u mjestu Buna-Čupovo prevrnuo kanu na rijeci Neretvi i da jedna osoba nije isplivala.

”Na lice mjesta su izašli pripadnici policije te obavili razgovor sa dva lica koja su isplivala nakon prevrtanja kanua a radi se o V.E.(1971) i A.I.(1977) obadvoje iz Sarajeva dok treće lice A.G.(1990) nije isplivao. Od strane Gorske službe koja je intenzivno pretraživala navedeni lokalitet , oko 16,10 sati pronađeno je tijelo utopljenika i izvučeno na obalu. O svemu je upoznat tužilac”, saopćeno je.

Podsjećamo, Gazić je bio uspješni bh. alpinista. Osvojio je neke od najopasnijih vrhova širom planete. Prije nekoliko godina preživio je težak pad na Prenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.