Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ponovo počelo suđenje mladiću koji je sjekirom ubio majku, očuha i nanu

Nezir Kamenica – privodjenje

Suđenje Neziru Kamenici (22), mladiću koji je u maju 2017. u selu Bogušići kod Goražda sjekirama ubio svoju majku, Zehru Kavazović, očuha Ifeta i nanu Šemsu Džabiju, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo iznova, nakon što je psihijatar Omer Ćemalović prilikom nedavnog pregleda konstatovao da optuženi može pratiti suđenje.

Tužiteljica Sanita Imamović pročitala je optužnicu prema kojoj je Nezir, nezadovoljan kako se njegova porodica brine o njemu, da mu ne daju novac za novi mobitel i odjeću, te da ga maltretiraju tjerajući ga da radi u malinjaku, 2. maja 2017. u 19 sati u Bogušićima, uzao tri sjekire, od kojih je jednu stavio za pas, te riješio da pobije ukućane.

Očuha Ifeta, koji je bio za kompjuterom, s leđa je udario po glavi. U tom trenutku ušla je njegova majka Zehra, te je Nezir jednu sjekiru zabio u vrata, a potom izvadio drugu iza pasa i počeo majku udarati po rukama, glavi i tijelu, zadavši joj šest udaraca. Nanu Šemsu je napao trećom sjekirom u njenom krevetu na spratu udarivši je pet puta. Potom je tijela odvukao u kadu i pokrio dekom, a iz džepova im uzeo novac za autobusku kartu do Sarajeva, gdje se narednog dana predao.

Advokat Fadil Abaz je istakao da je od Nezira u razgovoru saznao da su se uoči zločina u njegovoj kući posvađali majka i očuh i da je od očuha čuo da će ih pobiti sjekirom kao neka osoba koja je prije počinila ubistvo.