Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ponovo uhapšen narko-diler kojeg je pomilovao Živko Budimir

hapsenje2
Foto: Ilustracija

Pola kilograma kokaina i oko kilogram marihuane, vrijednosti oko 130.000 maraka, pronašla je i zaplijenila policija u sklopu akcije “Kristal”, koja je sprovedena na području Travnika i Viteza. Kako javlja Večernji list, uhapšeni su Bojan Nuk iz Viteza, jedan od najvećih narko-dilera na području Srednjobosanskog kantona (SBK), i njegovi sugrađani Dražen H. (32) i Marko B. (28).

Akciju i pretrese sproveli su Krim-policija i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a SBK, a težište je bilo na području općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača, prenosi Nezavisne.com

Akcija koja je, kako je rečeno u policiji, trajala mjesec dana, svoj epilog je dobila u petak, a prema najavama biće nastavljena i u idućem periodu. Pretreseni su stanovi na nekoliko lokacija, u kojima su, pored droge, pronađeni i vaga za precizno mjerenje, pištolj, bomba, kapa fantomka i oko 3.000 KM, koje su najvjerovatnije zarađene dilovanjem droge.

“O uspješnosti ove akcije, pored količine zaplijenjene droge i njene vrijednosti, govori i činjenica da je prilikom pretresa pronađena i droga pripremljena za konzumiranje ušmrkivanjem, koju osumnjičeni nisu uspjeli uništiti zbog brzine upada službenika Jedinice za podršku u kuću osumnjičenih”, priopćeno je iz MUP-a SBK.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o nedozvoljenoj proizvodnji i prometu opojnim drogama biti predani nadležnom tužiteljstvu na dalje postupanje.

Nuk je uhapšen nekoliko puta zbog brojnih krivičnih dijela, a zbog nekih je bio u zatvoru. Prije dvije godine uhićen je u velikoj akciji “Sigurnost”, kada su kod njega pronađena dva kilograma marihuane.

U novembru prošle godine uhapšen je u Vitezu nakon jedne pucnjave, kada je takođe kod njega pronađena droga. Zanimljivo je da je 2012. godine pomilovan odlukom Živka Budimira, bivšeg predsjednika Federacije BiH, pa je izašao iz zatvora u Busovači prije vremena, iako je zbog izazivanja opće opasnosti bio osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora.