Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko je ubio dženana

Porodica Alise Mutap najavila krivičnu prijavu protiv Muriza Memića

Muriz Memić 1

Sad kad Tužilaštvo BiH intenzivno radi na predmetu i kada je tatica uhapšen, više nisu samo povrede od saobraćajne nesreće, napisala je Arijana Memić nakon ovog saopćenja i najave podnošenja krivične prijave

Porodica Alise Mutap, koja se nalazila u društvu Dženana Memića u noći kada je ubijen, poslala je saopćenje za javnost u kojem su najavili podnošenje krivične prijave protiv Muriza Memića, oca stradalog mladića.

– Obavještavamo javnost da smo podnijeli krivičnu prijavu protiv Muriza Memića nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Neprijavljivanje učinitelja krivičnog djela iz člana 345. stav 1. Krivičnog zakona FBIH.

Smatramo da je vrijeme da se navedeni ispita na te okolnosti, obzirom da u svojim medijskim obraćanjima tvrdi da Ljubo i Bekrija Seferović nisu počinioci inkriminisanog događaja, nego da on lično zna ko je počinilac inkriminisanog događaja u kojem Alisa Mutap teško povrijeđena. Imajući u vidu da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna dugotrajnog zatvora (barem prema tvrdnjama prijavljenog), a da isti zna ko je počinilac (također prema sopstvenim tvrdnjama) ispunjeni su svi uslovi propisani članom 345. stav 1. KZ FBIH, kaže se između ostalog i dodaje:

– Ono što je evidentni problem je da je zaista istina da ni povrede utvrđene kod Đenana (Dženana, op.aut) Memića ni kod Alise Mutap ne odgovaraju SAMO saobraćajnoj nesreći. Povrede zadokumentovane kod oboje odgovaraju činjeničnom opisu osnova sumnje na koji je saslušan i koje događaje je u cijelosti priznao Ljubo Seferović: udarac autom u dva pješaka, nakon čega izlazi iz auta i oboma nanosi povrede tupim predmetom.

Na ovu najavu reagirala je sestra ubijenog Dženana, Arijana Memić.

– Sad kad Tužilaštvo BiH intenzivno radi na predmetu i kada je tatica uhapšen, više nisu samo povrede od saobraćajne nesreće nego ima i drugih. Pa gdje ste dosad bili, Mutapi, zašto baš sada ova priča?

Alisa, pa ti ne znaš ni kako se zvao momak kojeg si gledala kako umire pred tvojim očima, napisala je na FB Arijana Memić.