Crna hronika

Kantonalni sud Tuzla

Porodici iz Kalesije ukupno 19 godina zatvora zbog prodaje i trgovine drogom

14/10/2020

Admir Jusufović, kao organizator grupe koja se bavila prodajom različitih narkotika, je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset (10) godina i šest (6) mjeseci

Kantonalni sud Tuzla je u ponovljenom prvostepenom postupku po optužnici Tužilaštva tog kantona donio osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu presudu za šest članova grupe koju je organizirao Admir Jusufović iz Kalesije zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Admir Jusufović, kao organizator grupe koja se bavila prodajom različitih narkotika, je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina i šest mjeseci, dok je Demir Jusupović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Njima se uz pomenuto krivično djelo optužnicom na teret stavlja i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ostalim članovima ove grupe, Aldinu Jusupoviću, Smilji Čančarević i Feridi Jusupović, su izrečene kazne zatvora u trajanju od po jednu godinu i jedan mjesec, a ista kazna zatvora je ranije izrečena i Almi Ćatibušić.

Optužnicom Tužilaštva TK se terete – da je Admir Jusufović organizirao grupu unutar svoje porodice, u kojoj su bili i pomenuti, te da je u periodu od jula 2017. godine do aprila 2018. godine od određenih osoba iz Sokoca, i na drugim lokacijama, nabavljao veće količine opojnih droga canabis (marihuana), heroin, kokain, amfetamin-speed i MDMA-extazy.

– Narkotike je predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu – navodi se u saopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.