Poštara napao sjekirom srpski povratnik: Psovao mi je islamsku mater

ekrem_henic_main

Poštar Ekrem Henić zadobio je ozbiljne tjelesne povrede kada ga je u Sanskom Mostu sjekirom napao srpski povratnik, vrijeđajući ga na nacionalnoj osnovi, kada mu je pokušao uručiti sudski poziv.

“Opsovao mi je ‘islamsku mater’ i krenuo prema meni sjekirom, da me udari po glavi. Ja sam nekako rukom spriječio taj udarac, koja je sad povrijeđena, nakon čega sam pokušao pobjeći, pa me udario ponovo po leđima. Na kraju sam pao i posljednji udarac sam zaustavio tako što sam uhvatio držalicu sjekire”, govori za Al Jazeeru Ekrem Henić, koji se trenutno nalazi na odjelu hirurgije.

Dodaje da to nije njegov “prvi napad na muslimane”.

“Napadao je i ljude koji pišu struju, policiju, druge poštare ako donose sudske pozive.”

“Komšije nas zovu i dolaze i govore da je on poznat po agresivnom i nacionalističkom ponašanju, da je i ranije imao ispade te da je policija dolazila po njega”, potvrđuje Jasminka Henić, supruga Ekremovog brata.

Napad se desio kada je Henić sa motociklom došao pred kuću povratnika koji je u tom trenutku cijepao drva.

Nakon što je ušao u njegovo dvorište rekavši da mu je donio sudski poziv, muškarac je psujući i galameći krenuo na Henića kako bi ga udario sjekirom.

Krvav se vozio do pošte

Pokušao je pobjeći, ali je dobio udarac u leđa. Nakon toga, Henić je uspio sjesti na motor i dovesti se do pošte, odakle je prebačen u bolnicu.

“Šokirani smo. On je išao na to da ga ubije sjekirom. Smrskao mu je lopaticu i presjekao tetivu na jednoj ruci. Sve je bilo puno krvi. Ekrem je vozio tako dva-tri kilometra. Trenutno je na hirurgiji u bolnici, a daju mu i sredstava za smirenje”, dodaje Jasminka.

Henić je trebao za nekoliko mjeseci da bude penzionisan.

Sanski Most je općina na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine sa 60.000 stanovnika.