Zavidovići

Potraga obustavljena, snimljeno kako je Vinko skočio u rijeku Bosnu

Vinko-Vilic-450×270

U nedjelju uvečer, nakon analize, sve ekipe osim GSS stanice Zavidovići su prekinule potragu i vraćene su kućama

Na širem području Zavidovića dva dana je trajala akcija potrage za nestalim Vinkom Vilićem (60) iz naselja Ćumurana koji je posljednji put je viđen u petak oko 12 sati, kada se iz svoje kuće udaljio u nepoznatom pravcu.

Nakon dva dana potrage 58 spasilaca (GSS Zavidovići, GSS Žepče, GSS Srebrenik, GSS Sarajevo, HGSS Mostar, HGSS Posušje, HGSS Čitluk, HGSS Ljubuški, HGSS Čapljina, dva kajakaška kluba i rafting klub ‘Krivaja Zavidovići’) pretražili su šire područje sjeveroistočnog dijela općine Zavidovići, a u isto vrijeme su istraživali psihološki profil nestalog Vinka Vilića, kao i pregled snimaka nadzornih kamera s područja od interesa za potragu.

U nedjelju uvečer, nakon analize, sve ekipe osim GSS stanice Zavidovići su prekinule potragu i vraćene su kućama, a potraga je nastavljena pregledavanjem snimaka s nadzornih kamera.

Još u nedjelju uvečer je pristigla informacija da je nestali prošao preko mosta na rijeci Bosni i sišao do ušća rijeke Krivaje u Bosnu.

Istu večer GSS je polijepio letke nadajući se da će doći do mogućih informacija o kretanju nestalog.

Danas u jutarnjim satima otkriven je snimak na kojem se vidi da je nestali Vinko Vilić skočio u rijeku Bosnu. GSS je o tome obavijestio Policijsku upravu Zavidovići. GSS će, u saradnji s rafting klubom ‘Krivaja – Zavidovići’ i KU CZ ZDK nastaviti daljnju potragu.