Potraga za dvojicom mladića koji su upali u Miljacku bit će nastavljena sutra

potraga malta
FOTO: I. Kralj / Fokus.ba

Akcija potrage za dvije osobe koje u su toku prethodne noći pale u rijeku Miljacku na Dolac Malti, općina Novo Sarajevo, nažalost, dosada nije dala rezultate, te će biti nastavljena sutra, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Akcija potrage pokrenuta je u jutarnjim satima, a u skladu s procijenjenom situacijom na terenu su angažovane snage zaštite i spašavanja – pripadnici FUCZ-a i Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo (KUCZKS), kao i pripadnici Sportsko-rekreativnog kluba “Neretva”, te 16 pripadnika Gorske službe spašavanja KUCZKS-a koji su obučeni i osposobljeni za spašavanje na vodi.

Istovremeno, u akciju su uključeni i pripadnici Službe za smještaj ugroženog i nastradalog stanovništva i snabdijevanje koja je formirana u Crvenom križu Kantona Sarajevo, kao i pripadnici općinskih službi civilne zaštite Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.

FOTO: I. Kralj / Fokus.ba

Na terenu su, također, bili angažovani i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Intezivno se pretraživalo korito rijeke Miljacke od mjesta nesreće pa nizvodno.