Monstruozan zločin

Potraga za Edinom Gačićem i dalje traje: Mještani u strahu, odgođena nastava

gacic

Nakon jučerašnjeg stravičnog ubistva Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica višestrukom ubici Edinu Gačiću se gubi svaki trag

Drugi dan je od stravičnog ubistva koje je potreslo Bosnu i Hercegovinu, a hladnokrvni i višestruki ubica Edin Gačić nalazi se i dalje na slobodi.

– Službenici Policijske uprave Konjic, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, i danas vrše temeljitu istragu i pretražuju teren, a u svrhu pronalaska počinioca krivičnog djela – kazao je portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić, javlja Dnevni avaz.

Mještani sela iznad naselja Podorašac kod Konjica, a tačnije u selima Brđani, Zukići, Šunji i Grad, proveli su noć u strahu.

Zbog opsadnog stanja, dugih cijevi pripadnika policije na svakom koraku po selima, i straha od ubice koji je naoružan i opasan, nastave danas nema u Brđanima. Mjesto zločina, podsjećamo, locirano je tačno prekoputa osnovne škole, piše Faktor.

Sinoć su se na društvenim mrežama širile razne dezinformacije o tome da se ubica Edin Gačić krije u pojedinim centralnim dijelovima grada Konjica te se povodom te situacije saopćenjem oglasio zamjenik komandira Policijske uprave Konjic Mirza Rožajac.

– Molim sve ljude koji žive na području općine Konjic da ne šire lažne vijesti i siju dodatnu paniku i strah koji je dovoljno prisutan i opravdan. Ako već vidite sumnjivu osobu, obratite se Policijskoj stanici Konjic na broj 122 ili 036/730-337 i anonimno prijavite to što ste vidjeli ili čuli. Širenjem dezinformacija po društvenim mrežama nikome ne činite uslugu, naprotiv, otežavate rad policije – stoji u saopćenju zamjenika komandira PU Konjic.

Portparol MUP-a HNK je povodom iznošenja dezinformacija pojedinih portala o jučerašnjem stravičnom ubistvu kod Konjica pozvao sve medije da sarađuju s policijom MUP-a HNK, a sve u cilju dobrobiti zajednice.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg stravičnog ubistva Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica višestrukom ubici Edinu Gačiću se gubi svaki trag.