Crna hronika

Potraga za nestalom staricom iz Tomislavgrada se obustavlja

05/06/2016

Potraga za nestalom 89-godišnjom Anicom Pobrić iz Gornjeg Brišnika se obustavlja na terenu te se nastavlja sa smanjenim intezitetom, izjavio je voditelj dosadašnje potrage te voditelj Gorske službe spašavanja (GSS) Hercegbosanske županije (HBŽ) Marino Vidović.

Vidović je pojasnio kako to znači da njihovi članovi više neće biti na terenu ali će biti u svakodnevnoj komunikaciji sa mještanima tog mjesta, policijom te tomislavgradskom službom za civilnu zaštitu.

-U dosadašnjoj potrazi gdje je pretresen teren veličine 13 km kvadratnih, nismo pronašli nikakav opipljivi trag vezan za nestanak starice na tom području te smo odlučili potragu obustaviti dok se nešto ‘živo’ ne pronađe vezano za staricu, bilo to na području Gornjeg Brišnika ili na nekoj drugoj lokaciji koje bi nas upućivalo što dalje raditi – kazao je Vidović.

Za njih koji su sudjelovali u potrazi, nestanak starice, kažu, predstavlja jednu vrstu misterije da osoba sa tako narušenim zdravstvenim stanjem jednostavno nestane, a da pri tom ne ostavi niti jedan trag.

Po pitanju sumnje uključenosti drugih osoba u njezin nestanak, Vidović nije želio o tome govoriti, dodajući da je to stvar policije i njihovih istražnih radnji.

Inače potraga za nestalom staricom, koja je zadnji put viđena 21. maja u večernjim satima oko kapelice i spomenika Mijata Tomića u naselju Gornji Brišnik, traje već dvije sedmice.

U dosadašnjoj potrazi sudjelovali su članovi GSS-a s područja cijele Federacije BiH, tehnički opremljene ekipe HGSS-a iz Imotskog s potražnim psima i dronovima, speleolozi, a od samog početka potrage po vrletima Brišničkog kraja, uključeni su bili i pripadnici Specijalne policije MUP-a HBŽ-a, Vatrogasnog društva Tomislavgrad, porodica te mještani spomenutog kraja.

Komentari