Nedeljko i Milka Ilić

Potresan život brata i sestre koji su pronađeni mrtvi: “Majka im je izgorjela”

policija pucnjava

Mještani ih nisu izbjegavali, jer nisu bili nasilni niti zlobni, ali nisu imali ni bliskih prijatelja i rođaka, tako da su bili uglavnom usamljeni

Na vijest o tragičnog smrti Nedeljka i Milke Ilić, koji su nađeni mrtvi u svojoj kući u udaljenom selu, sveštenik Čedomir Arambašić, paroh strojički, za Srpskainfo kaže da su Ilići živjeli neobičnim životom i da nisu bili naročito komunikativni, ali da su komšije ipak bile začuđene što ih nisu viđali više od mjesec dana, piše Srpskainfo.

– Ni ja ih nisam često viđao, mada sam nastojao da im se približim, zvao ih u crkvu i pokušavao da ih posjetim kod kuće, ali nisam uspio u tome – kaže paroh Arambašić.

Na vijest da su Ilići nađeni mrtvi, zaputio se u udaljeno selo Vodice, na 10 kilometara od Strojica i oko 25 kilometara od Šipova.

– Pokojna Milka je skoro svaki dan dolazila u Strojice, ali komšije kažu da je nisu viđale u posljednjih mjesec dana. Njenog brata, koji nije tako često zalazio među ljude, nisam viđao mjesecima – kaže mjesni sveštenik i dodaje da je Nedeljko imao 58 godina, a da je nejgova sestra bila vjerovatno približno iste starosti, ali da je njene godine bilo teško procijeniti, jer je bila prilično zapuštena.

– Život im je bio prilično težak. Njihova majka je 1995. godine u ratu, u povlačenju našeg naroda, izgorjela, poslije nekoliko godina umro im je i otaca, a njih dvoje nisu bili baš spremni da brinu o sebi. Često je Milka dolazila u Strojice, pa bi joj ljudi davali hrane, dolazila je i meni na vrata, jer su brat i ona uglavnom živjeli od milostinje, ali, eto, u crkvu nisu dolazili – kaže paroh Arambašić.

I mještani Strojica i okolnih sela potvrdili su da se radi o dvoje starijih ljudi, ne baš sposobnih za samostalan život, te da su živjeli u roditeljskoj kući nedaleko od puta Šipovo – Kupres.

Mještani ih nisu izbjegavali, jer nisu bili nasilni niti zlobni, ali nisu imali ni bliskih prijatelja i rođaka, tako da su bili uglavnom usamljeni.