mostar

Potvrđena optužnica: Zinedin pljačkao kladionice, radnicama prijetio nožem

policija-hnk

Optuženi Zinedin Puce je kaznena djela razbojništva počinio uz prijetnju da će izravno napasti na život i tijelo uposlenih radnica, te uz uporabu opasnog oruđa-noža, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Mostar

Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar protiv Zinedina Puce (1999.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je u razdoblju od 6. novembra do 1. decembra ove godine počinio šest kaznenih djela razbojništva.

Optuženi je počinio kaznena djela na području Mostara prilikom čega je otuđivao novac, i to na štetu prodavnice mješovite robe “Eso promet”, na štetu dvije sportske kladionice “Bet Live”, te na štetu sportske kladionice “Premier” i sportske kladionice “Sport Plus”, te na štetu apoteke “Lupriv”.

Optuženi Zinedin Puce je kaznena djela razbojništva počinio uz prijetnju da će izravno napasti na život i tijelo uposlenih radnica, te uz uporabu opasnog oruđa-noža, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Mostar.

Puce se trenutno nalazi u pritvoru u KPZ Mostar i Tužilaštvo je Kantonalnom sudu uz optužnicu stavilo i prijedlog za produženje pritvora protiv optuženog.

Kantonalni sud je danas svojim rješenjem produžio pritvor optuženom i pritvor može trajati do okončanja kaznenog postupka, a najduže dvije godine, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će optuženik boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, dodaje se u saopćenju.