sanski most

Požar progutao kuću za koju je Admir mukotrpno radio u Sloveniji

admir – pozar – sanski most (1)

“U kuću sam uložio dosta novca, radio sam u Sloveniji godinama mukotrpno da bi je uredio po svome ukusu, a sada je sve uništeno. Novca trenutno nemam kako bih sanirao štetu, nadam se pomoći domaćih institucija”, kazao je Ramić

U požaru koji se sinoć dogodio u selu Skucani Vakuf, koje je udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, izgorjela je kuća u vlasništvu Admira Ramića, a šteta je procijenjena na oko 100 hiljada maraka, pišu Nezavisne novine.

Vlasnik kaže kako je požar izbio negdje oko jedan sat poslije pola noći, te da su ga o požaru obavjestile komšije.

“Spavao sam u prizemlju, kada su me komšije probudile. Požar je izbio na spratu kuće, a sve je bilo u dimu. Da su malo zakasnili, vjerovatno bih se ugušio, kasnije mi je pružena prva pomoć u Domu zdravlja u Sanskom Mostu”, kaže Ramić.

Prema njegovim riječima, na lice mjesta su došli pripadnici Vatrogasne jedinice iz Sanskog Mosta, ali je vatra već bila u tolikoj mjeri zahvatila potkrovlje kuće da se ništa nije moglo spasiti.

Vatrogasci su uspjeli spriječiti da kuća u potpunosti ne izgori, ali je velika količina vode prodrla u prizemlje objekta u kojem je sada nemoguće stanovati.

“U kuću sam uložio dosta novca, radio sam u Sloveniji godinama mukotrpno da bi je uredio po svome ukusu, a sada je sve uništeno. Novca trenutno nemam kako bih sanirao štetu, nadam se pomoći domaćih institucija”, kazao je Ramić.

Prema njegovim riječima, u ovome trenutku se pouzdano ne zna šta bi moglo biti uzrok požara, a on sumnja kako se radi o neispravnim elektroinstalacijama, obzirom da je i ranije imao problema u napajanju električnom strujom.

Ramić dodaje kako se već dugo godina nalazi na privremenom radu u Sloveniji, te da mu je nedavno preminula supruga.

“Došao sam s kćerkom da provedemo u zavičaju slobodne dane, da obiđemo mezar i dočekamo Bajram, a sada nas je snašla velika nesreća”, očajan je Ramić.