Poznat identitet mladića s kojim je Nedžad kobnog dana konzumirao drogu

nezad
Kuća u kojoj je pronađen Nedžad Velagić (Foto: Dnevni avaz)

Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Cazin u ponedjeljak su identificirali i priveli dvije osobe koje se dovode u vezu sa smrću 19-godišnjeg Nedžada Velagića, koji je umro usljed predoziranja spidom. Kako saznaje Dnevni avaz, riječ je o Nerminu Veliću zvanom Nera (39) i Almiru Hadžiću (30).

Snježana Galić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, navodeći samo inicijale osumnjičenih, kazala je da je istragom utvrđeno da je Velagić konzumirao drogu u društvu s Velićem i Hadžićem.

– Oni se sumnjiče za krivično djelo omogućavanje uživanja droge s teškom posljedicom i protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu – dodala je Galić.

Prema nepotvrđenim informacijama, nakon kriminalističke obrade oni su pušteni da se brane sa slobode, budući da tužilac Kantonalnog tužilaštva USK nije zatražio pritvor.

Izvor blizak istrazi nam je kazao da su istražitelji na tragu dileru od kojeg su mladići kupili spid te da se oko njega steže obruč. Drogu su kupili za 10 KM.

Tijelo nesretnog mladića 1. septembra pronašao je njegov amidža S. Velagić (45), koji je slučaj prijavio Policijskoj stanici Cazin, nakon čega se klupko počelo odmotavati.

Kako je naš list već pisao, mladići su se drogirali i u jednom trenutku Nedžad Velagić je izgubio svijest. Nermin Velić i Almir Hadžić su se uspaničili pa su ga, u strahu, onesviještenog ubacili u napuštenu kuću i pobjegli. Obdukcija tijela je potvrdila da je smrt nastupila usljed intoksikacije uzrokovane uzimanjem droge.