Crna hronika

stradao u 44. godini

Poznat identitet muzičara koji je poginuo u Hadžićima: Sve se odigralo tokom probe (FOTO)

10/11/2019
Nastup grupe "Crni dani CERN-a" čiji je Šišić bio član

Rijad Šišić Riki život je izgubio u svojoj 44. godini života. Smrt ga je zatekla na mjestu vanrednog profesora na Rudarsko geološko građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli

Rijad Šišić iz Lukavca, muzičar benda “Crni dani CERN-a” (CNC) poginuo je od udara struje u jednom od kafića u Hadžićima kod Sarajeva, gdje je ovaj bend sinoć trebao nastupiti, javlja portal Faktor.

Nesreća se, kako smo ranije objavili, dogodila sinoć, a iz MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da je muškarac stradao prilikom montiranja muzičke opreme.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je oko 18.40 sati obaviještena Šesta policijska uprava da je u ugostiteljskom objektu u ulici Hadželi broj 99 muškarac zadobio povrede od strujnog udara.

– Po dolasku na mjesto događaja policijjski službenici su u razgovoru sa svjedocima došli do saznanja da je prilikom postavljanja opreme član benda R. Š. (1975) iz Lukavca izgubio svijest od strujnog udara. Povrijeđenog su kolege iz benda prevezli u Dom zdravlja Hadžići, a nakon toga je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS upućen u KCUS na dalje liječenje. Oko 19.50 sati, za vrijeme transporta u vozilu Hitne pomoći povrijeđeni R.Š. je preminuo – kazao je Hadžiabdić.

Rijad Šišić

Dodao je da je tijelo stradalog prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija.

Očevici nesreće su za Faktor ispričali da je bend prvi put trebao nastupiti u Hadžićima i da se sve odigralo tokom probe, uoči nastupa.

– Momci su spojili razglas, jednu pjesmu su otpjevali i onda je on samo pao. Hitna pomoć ga je pokušala spasiti, ali nije mu bilo pomoći – kazao nam je poznanik stradalog Rijada.

Rijad Šišić Riki život je izgubio u svojoj 44. godini života. Smrt ga je zatekla na mjestu vanrednog profesora na Rudarsko geološko građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.  Iza njega su ostali supruga i maloljetni sin.

Muzikom se bavio cijeli svoj život, a spješno se bavio izradom gitara.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.