Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup tk

Poznat identitet osumnjičenog za pokušaj ubistva u Tuzli: “Sumnja se da je pobjegao u Hrvatsku”

policija tuzla
Foto: Pixsell/Arhiv
Ilustracija

Nemili događaj desio se ispred ugostiteljskog objekta “Kafana kod Bože”. Inače, prije mjesec je ispred ovog objekta ranjen zaštitar

MUP Tuzlanskog kantona je sinoć u 23:55 sati dobio prijavu kako je u naselju Husino izbodeno lice.

Povrijeđeni muškarac R. A. (1983) iz Bijeljine je prevezen u Dom zdravlja Tuzla na ukazivanje ljekarske pomoći. Kako je policija došla do saznanja, R. A. je zadobio više ubodnih rana od strane Z. C. (1976) iz Tuzle, poslije čega je napadač pobjegao s mjesta događaja.

Kako javlja Avaz, napadač je Zlatko Crvenković. Tuzlanska policija traga za njim, a kako se saznaje, sumnja se da je pobjegao u Hrvatsku.

Nemili događaj desio se ispred ugostiteljskog objekta “Kafana kod Bože”. Inače, prije mjesec je ispred ovog objekta ranjen zaštitar.

-O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, te je po ovlaštenju tužioca, na licu mjesta izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP PU Tuzla. Sve istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju u vezi pokušaja ubistva, a koje se pravno kvalifikuje kao krivično djelo Ubistvo – iz člana 166 KZ F BiH, u vezi sa članom 28 istog zakona (pokušaj), za koje se Z.C. sumnjiči, poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca, o čemu će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen Izvještaj sa dokazima.

Obzirom da je Z.C. za sada nedostupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu, za istim je raspisana operativna potraga, radi oduzimanja slobode i preduzimanja ostalih mjera i radnji u skladu sa ZKP FBiH – saopćeno je iz MUP-a TK.