Crna hronika

Detalji tragedije u Novom Travniku

Poznat identitet stradalih, povrijeđena i djeca glavnog imama

08/12/2018

Policijski uviđaj do dugo u noć pratilo je nekoliko stotina Novotravničana, a više o samoj nesreći trebalo bi biti poznato tokom današnjeg dana

U tragediji kakvu Novi Travnik ne pamti Azra Hajrić i njeno dijete poginuli su, dok je još troje djece povrijeđeno nakon što je na njih sinoć oko 21.30 sati automobilom marke Opel astra u strogom centru grada naletio 34-godišnji Nermin Rustempašić.

Prema još nepotvrđenim informacijama, majka Azra i 9-godišnja djevočica Alma na mjestu su ostale mrtve, dok su nakon izuzetno brze reakcije službenika novotravničke hitne sve povrijeđene prevezli u bolnicu u Travnik, odakle je, nakon obrade, dvoje djece poslano u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Nakon nesreće policija je privela Rustempašića, a prema nepotvrđenim podacima vozilom je upravljao pijan.

Policijski uviđaj do dugo u noć pratilo je nekoliko stotina Novotravničana, a više o samoj nesreći trebalo bi biti poznato tokom današnjeg dana.

I dok su pripadnici Policijske uprave Novi Travnik obavljali uviđaj stravične saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubile Azra Hajrić i njena kćerka Alma, prava drama se odvijala u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su pristigli dvoje od troje povrijeđene djece.

Prvi je stigao Davud Amidžić (8), sin Harisa Amidžića, glavnog imama u Novom Travniku.  Kako se saznaje od prijatelja oca mališana, on je po dolasku bio svijestan i komunikativan. Njegov stariji brat Jusuf (12) prošao je s kontuzijama i nije prevezen u Sarajevo, javlja Dnevni avaz.

Četverogodišnje dijete, sin Mirnesa Hajrića, čija je supruga Azra i kćerka Alma smrtno stradale na licu mjesta, prevezeno je također u KCUS.

Kako se saznaje, poginula Azra se sa djecom i ostalim mališanima vraćala sa treninga džudoa. Njoj nije bilo pomoći i nije prevezena u ambulantu, dok je njena kćerka Alma stigla u prijemno odjeljenje, ali su ljekari, nažalost, konstatirali smrt.

S druge strane, Nermin Rustempašić, koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, prevezen je u lokalnu ambulantu, gdje je pomoć ukazana i povrijeđima. Od sigurnog linča očajnih roditelja i prijatelja nastradalih, spasili su ga policajci.

Vozač Nermin Rustempašić, neslužbeno se saznaje iz policijskih izvora, otprije je poznat policiji po djelima vezanim prvenstveno za opojna sredstva. On bi danas trebao biti saslušan od strane policije i dežurnog tužioca.

Nermin Rustempašić imao više od tri promila alkohola u krvi

Ovo je muškarac koji je pokosio majku i četvoro djece u Novom Travniku

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.