Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u nedžarićima

Poznat identitet ubijene žene u Sarajevu, policija traga za ubicom

Sarajevo: Mirni prosvjed zbog dodjele Nobelove nagrade Peteru Handkeu

Na terenu su jake policijske snage, te traje potraga za počiniteljem ubistva kojem identitet još nije poznat

Nakon pucnjave jutros u ulici Bosne Srebrene u sarajevskom naselju Nedžarići jedna osoba je preminula, a druga ranjena.

Kako je kazao glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Mirza Hadžiabdić, prema prvim informacijama, došlo je do upotrebe vatrenog oružja što je prouzročilo smrt jedne osobe, dok je druga osoba ranjena i van je životne opasnosti, te je prevezena u bolnicu.

Operativni centar MUP-a KS je u 07.17 sati obaviješten da u ulici Bosne Srebrene ima ranjenih osoba, nakon čega su pripadnici MUP-a KS i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć upućeni na mjesto događaja.

Budući da se pucnjava dogodila u blizini objakta KJKP Park, u medijima se pojavila informacija da je ubijena jedna uposlenica KJKP Park, a ranjena njena kolegica.

Međutim, glasnogovornica ovog preduzeća Aldijana Hamza izjavila je za Fenu da može potvrditi da je ranjena žena uposlenica KJKP Park koja se nalazila na parkingu isprede firme, te da se pretpostavlja da je slučajno ranjena zalutalnim metkom. Hamza kaže da u ovom preduzeću nemaju spoznaja o identitetu ubijene osobe te da se ubistvo dogodilo izvan objekata KJKP Park.

Kako je navela Hamza u izjavi za medije, izbjegnuta je katastrofa pošto je 15 radnika u tom trenutku počinjalo radni dan na mjestu gdje se pucnjava dogodila, te je tragedija mogla biti još veća.

Informacije do kojih je došao i Fokus potvrđuju gore navedeno, da je uposlenicu KJKP Park pogodio zalutali metak, te da ona nije bila meta napada.

Ubijena je ženska osoba inicijala S.T., a ranjena je S.M. Iz izvora bliskih istrazi nezvanično saznaje se da je ubijena Sanela Trstena, a ranjena Senada Muhić.

Na terenu su jake policijske snage, te traje potraga za počiniteljem ubistva kojem identitet još nije poznat.

Ženska osoba ubijena u pucnjavi u Sarajevu, radnica KJKP Park ranjena