Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Poznat identitet vozača Škode koji je poginuo u Salakovcu

nesreca mostar
FOTO: Avaz
Detalj sa mjesta nesreće: Vozaču Škode nažalost nije bilo pomoći

Na licu mjesta su intervenisale četiri ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, sa 14 vatrogasaca koji su morali prvo ugasiti požar na kamionu, a potom su djelovali pri izvlačenju unesrećenih.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Salakovac, sjeverno od Mostara poginuo je, kako je potvrđeno za Dnevni avaz, Behadil Hasanović (66) iz Sarajeva.

Nesretni Hasanović se nalazio za volanom automobila Škoda Octavia i kretao se iz smjera Mostara prema Sarajevu. U jednom trenutku, prema do sada prikupljenim informacijama te tragovima s lica mjesta, on je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izgubio nadzor nad vozilom te je jednim dijelom prešao na suprotnu stranu ceste u trenutku kada je iz smjera Sarajeva, kod tunela, nailazilo teretno motorno vozilo s prikolicom marke Mercedes.

Iako je vozač kamiona u tom trenutku pokušao izbjeći kontakt bježeći praktično udesno koliko je mogao, nažalost, u tome nije uspio te je došlo do sudara ova dva vozila. Po ulasku u tunel, vozač kamiona je odmah uočio da je dio prikolice počeo gorjeti te je uspio napustiti vozilo.

Vozač Passata zadobio teške povrede

Za sada se zna i da se automobil Passat kojim je upravljao M.G. (36) kretao iza Škode te da, vjerovatno, u tom trenutku nije mogao izbjeći kontakt s tim vozilom. Vozač Passata je, podsjetimo, zadobio teške povrede, prijelom kosti, ali je nakon zbrinjavanja u SKB Mostar pušten na kućno liječenje.

Na licu mjesta su, podsjetimo, intervenisale četiri ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, sa 14 vatrogasaca koji su morali prvo ugasiti požar na kamionu, a potom su djelovali pri izvlačenju unesrećenih.

Prema naredbi dežurne kantonalne tužiteljice, tijelo vozača Škode je prevezeno u mrtvačnicu u Mostar gdje će sutra biti urađena obdukcija. Također, vozila su prevezena u krug PU Mostar radi neophodnih vještačenja, a naložene su i sve druge mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ove tragične nesreće. Saobraćaj je na ovom dijelu puta satima bio potpuno obustavljen. Također, na lice mjesta su pozvani i radnici JP „Ceste Federacije BiH“ koji će utvrditi je li, usljed požara, došlo do oštećenja tunelske konstrukcije.