Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPKS

Poznat identitet žene koja je nožem napala policajca u Sarajevu

mup novo sarajevo (1)

Njih je predhodno, u 18.15 sati, policija uhapsila na osnovu potjernice koju su 10. februara raspisali pripadnici Policijske stanice Ugljevik

Merzemina Nukić (54) iz Brčkog koja je od ranije poznata policiji, zadržana je u pritvoru nakon što je sinoć prilikom provođenja u policijske prostorije u Sarajevu, nožem po ruci posjekla policajca koji ju je privodio, potvrđeno je za “Nezavisne”.

Incident se desio ispred zgrade Treće policijske uprave u ulici Zmaja od Bosne u 20.20 sati gdje je Nukić zajedno sa kćerkom L.S. privođena, pa je u jednom momentu izvadila nož kojim je povrijedila policajca, ali je odmah savladana.

Njih je predhodno, u 18.15 sati, policija uhapsila na osnovu potjernice koju su 10. februara raspisali pripadnici Policijske stanice Ugljevik, a koja je bila obaviještena o hapšenju osumnjičenih.

Kako je saopšteno iz MUP-a KS, uhapšene su 54-godišnja M.N. 19-godišnja N.H.

“Prilikom predaje u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode u MUP KS, ispred zgrade, M.N. je oštrim predmetom, nanijela povrede policijskom službeniku Druge Policijske uprave Centar”, naveli su iz policije.

Kako su dodali, policajac je povrijeđen u predjelu nadlaktice lijeve ruke.

“Ustanovljena je lakša povreda, ali je zadržan na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na Klinici za ortopediju”, potvrđeno je iz policije.

Žena koja je osumnjičena za napad na policajca ranije je poznata po krađama, a potraga za njom i ovaj put bila je zbog tog krivičnog djela.

Takođe, potraga je bila raspisana i za njenom kćerkom koja je takođe poznata po krivičnim djelima.

Kako su prenosili mediji “Nukić je lažna volonterka koja je sakupljala pomoć, ali i koja je poznata po upotrebi narkotika”.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a KS.

“Uhapšene M.N. i N.H. su predate u prostorije Jedinice za osiguranje i zadržavanje osoba lišenih slobode. Nastavlja se na dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, saopšteno je iz MUP-a KS.