Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Van životne opasnosti

Poznat stepen povreda Emira Spahića, za oporavak će biti potreban duži period

spahic

Povrede su teške, ali je Spahić van životne opasnosti

Emir Spahić, nekadašnji kapiten reprezentacije BiH, usljed prevrtanja terenca sinoć u blizini Gacka, doživio je povrede u vidu prijeloma karlice, potkoljenice i rebara, te će za potpuni oporavak biti potreban duži period.

Spahić je u poslijepodnevnim satima prebačen helikopterom na pomoćni teren stadiona Koševo, odakle je prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Povrede su teške, ali je Spahić van životne opasnosti.

Spahić je upućen iz Bolnice Trebinje, gdje je bio zbrinut, u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, potvrdila je Srni specijalista anesteziolog Branka Pudar.

“Pacijent je zadobio povredu glave, grudnog koša, abdomena i male karlice, trenutno je svjestan, komunikativan i hemodinamski stabilan”, rekla je Pudareva.

Ona je navela da je nakon saobraćajne nezgode, Spahić dovezen na Odjeljenje intezivne njege Opšte bolnice Trebinje, gdje su ga pregledali hirurg, ortoped, anesteziolog, internista i neurolog.

Spahić se nalazio na mjestu suvozača u automobilu “džip vrangler”, kojim je upravljalo lice čiji su incijali M.H, a koje je noćas sletjelo s puta i prevrnulo se u mjesnoj zajednici Kula, u opštini Gacko.

Pripadicima Policijske stanice Gacko nezgoda je prijavljena u 00.20 sati.

Iz Policijske uprave je saopšteno da je postupajući tužilac naložio preduzimanje mjera i radnji radi dokumentovanja krivičnog djela “Izazivanje opšte opasnosti”, protiv lica M.H.