PRvi detalji zločina

Poznat identitet ubijene djevojke iz Mostara: Izašla da prošeta, pa nađena mrtva

stu

U krugu od desetak metara gdje je pronađeno tijelo, na travi i trskama uz obalu vidljivi su tragovi borbe, a prilikom pregleda tijela također su uočene povrede koje ukazuju na borbu

Devetnaestogodišnja djevojka L.B. iz Mostara, čije je beživotno tijelo pronađeno u nedjelju u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, umrla je nasilnom smrću, potvrdio je za Fenu tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) Josip Aničić.

– Na tijelu djevojke uočljivi su tragovi noktiju, odnosno nasilja i borbe, tako da smo uvjereni da se radi o nasilnoj smrću – kazao je Aničić.

Dodao je kako će obdukcija biti izvršena u utorak.

– S obzirom na to da je jučer tokom obavljanja uviđaja pao mrak, policijski službenici su danas nastavili s istragom na mjestu gdje je djevojka pronađena i zasad nemamo osumnjičenih, a obdukcija će biti izvršena u utorak u 8 sati – kazao je Aničić.

Podsjećamo, na poziv Policijske uprave Ljubuški beživotno tijelo djevojke iz rijeke su izvukli pripadnici gorske službe spašavanja, a u akciji je sudjelovalo 12 spašavatelja iz Ljubuškog i Čitluka.

Faktor je objavio indentitet djevojke, kao i detalje zločina. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Lani Bijedić. Tijelo je, kako javlja dalje Faktor, uočio ribar.

U krugu od desetak metara gdje je pronađeno tijelo, na travi i trskama uz obalu vidljivi su tragovi borbe, a prilikom pregleda tijela također su uočene povrede koje ukazuju na borbu.

Od poznanika ubijene djevojke se saznaje da je ona jučer oko 14 sati izašla iz kuće da prošeta, a u 17 sati je trebala ići na voz za Sarajevo, gdje je nedavno primljena na fakultet.

Njena majka ju je nešto kasnije pokušala nazvati, ali se nije javljala, zbog čega je policiji prijavljen nestanak.

Kako su ispričali Lanini poznanici, ona je već bila našla i stan u Sarajevu i bila je sva ushićena zbog selidbe. Majci je, navodno, rekla da će se naći sa prijateljicom na kafi. Međutim, ta prijateljica je kazala da se nisu uopće ništa dogovarale.

Kako i zašto se našla u rijeci kod Ljubuškog, zasad je misterija koju bi trebala rasvijetliliti istraga koja je u toku.