Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Autobus udario u brdo

Poznati identiteti poginulih u nesreći kod Trebinja, naređena obdukcija

Foto: trebinjelive.info
Saobraćajna nesreća dogodila se u mjestu Dražin Do kod Trebinja

Tijela nastradalih su transportovana u Prosekturu Trebinje gdje će se izvršiti obdukcija, rekao je Vukanović

Velika tragedija desila se jutros na magistralnom putu Trebinje – Ljubinje kada je vozač autobusa izgubio kontrolu i udario u brdo.

Poginuo je on i još jedna putnica.

Riječ je o osobama inicijala D. K. (1956.) i D. V. (1952.).

-Kako ste vidjeli i sami, jutros oko 6.40 sati na magistralnom putu Trebinje-Ljubinje desila se saobraćajna nezgoda kada je autobus iz Banje Luke, iz za sada neutvrđenih razloga vozač je izgubio kontrolu nad autobusom i udario u brdo nakon čega je došlo do zaokretanja autobusa. Tom prilikom dva lica su smrtno stradala. Radi se o vozaču i jednoj od putnica. Inače, radi se o prijevozu ekskurzije radnika zaposlenih u Osnovnoj školi „Georgij Stojkov Rakovski“ iz Banje Luke – rekao je Srđan Vukanović, portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva.

Dodao je da je 13 putnika je zadobilo tjelesne povrede, te da su transportovani u Opštu bolnicu Trebinje, od toga dvoje je teže povrijeđenih, a 11 lakše.

-Svi su zbrinuti i njihovo stanje je stabilno, ne nalazi se niko u životnoj opasnosti. Dežurni tužilac je izašao na lice mjesta i izvršen je uviđaj. Tijela nastradalih su transportovana u Prosekturu Trebinje gdje će se izvršiti obdukcija. Izvršen je pregled vozila od strane ovlaštenog vještaka da se vidi stanje tehničke ispravnosti. Nemamo podataka o tehničkoj ispravnosti vozila – istakao je Vukanović.