Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznatoj advokatici zapaljen automobil

trebinje-pozar-mira vucinic

Vozilo džip Kia trebinjske advokatice Mire Vučinić oštećen je u požaru koji je na njemu  izbio u petak ujutro ispred njene kuće u trebinjskoj Ulici Leontija Ninkovića u naselju Vinogradi.

Ozlijeđenih nije bilo, a prema neslužbenim informacijama požar je najvjerovatnije podmetnut. Izgorio je prednji dio automobila. Vatru na vozilu ugasili su pripadnici Trebinjske vatrogasne postrojbe, piše Dnevni list.

U Policijskoj upravi Trebinje potvrđeno je da je slučaj prijavljen oko 03.30 sati, ali nisu mogli da kažu detalje niti šta je uzrok požara

– Tek nakon istrage i vještačenja tragova moći ćemo da kažemo više detalja i šta je uzrok požara, rekli su u Policijskoj upravi Trebinje. Advokatica Vučinić nije željela da komentira ovaj slučaj niti bilo šta da kaže.

– Nemam komentar i ne mogu ništa da kažem, rekla je kratko Vučinićeva novinarima.

Izvor blizak istrazi je rekao da je vozilo najvjerovatnije posuto nečim zapaljivim sa vozačeve lijeve strane i po prednjem braniku i zapaljeno.

– Na tim dijelovima je najviše gorjelo i prema prvim rezultatima istrage odatle je vatra i krenula. Sve ukazuje da je požar podmetnut, kazao je ovaj izvor.

Inače, ovo i nije prvi put da je ova trebinjska advokatica na meti. Početkom marta 2009. godine u dvorište njene kuće, oko 22.30 sati bačena je i aktivirana bomba. Tom prilikom su oštećena dva vozila i polomljeno je više prozorskih stakala na kući. Niko od porodice Vučinić ni tada nije želio davati nikakve izjave, niti su nešto više otkrivali u trebinjskoj policiji.

Mira Vučinić jedan je od poznatijih advokata i zastupa brojne predmete pred sudovima u Trebinju. Jedan od značajnijih predmeta, barem za javnost, a u kojem je ona angažirana je slučaj ubistva Marka Bojovića i ranjavanja njegovog brata Miloša. Advokatica Vučinić je branitelj optuženog u ovom predmetu Nemanje Ilića. Međutim, nema potvrde da paljevina njenog automobila ima veze ni sa jednim slučajem u kojem je ona angažirana.