Osnovni sud u Derventi

Poznatom lopovu iz Banje Luke, koji je upucan tokom pljačke, određen pritvor

policija rs

Ratka Pantoša je hicem iz lovačke puške ranio brat vlasnika kuće L.I. koji je nakon saslušanja u policiji pušten

Osnovni sud u Derventi odredio je jednomjesečni pritvor Ratku Pantošu (42) poznatom lopovu koji je ranjen tokom neuspjele pljačke porodične kuće u mjestu Polje kod Dervente.

Pantoša je hicem iz lovačke puške ranio brat vlasnika kuće L.I. koji je nakon saslušanja u policiji pušten.

Ratko Pantoš (42) iz Banjaluke ranije je osuđivan zbog teških krivičnih djela, a posljednji put je uhapšen u akciji “Provalnik” u maju 2017. godine zbog sumnje da je na području Šamca, Modriče i Teslića provalio u više kuća i ukrao novac i zlato u vrijednosti od 37.500 maraka, piše srpskainfo.

Pantoš je poznat je po razbojništvima i krađama, ali i po bježanju iz zatvora. Nakon hapšenja u akciji “Provalnik” dobojska policija ga je teretila da je tokom 2016. godine provalio u tri kuće te iz njih pokupio sav novac, zlatni nakit i vrijednu robu.

Prvu provalu počinio je u martu 2016. godine kada je opljačkao kuću od M. B. u selu Grebenice kod Šamca. Tu mu je bio najveći plijen, a ukrao je određenu količinu zlatnog nakita, TV i novac. Vlasnik je štetu procijenio na oko 19.500 maraka. Nakon ove provale mirovao je do oktobra iste godine kada je provalio u kuću S. I. u Buletiću kod Teslića i ukrao zlatni i srebrni nakit vrijedan 4.000 maraka. Samo mjesec dana kasnije opljačkao je i kuću L. V. u Miloševcu kod Modriče gdje je vlasnika “olakšao” za 14.000 maraka.

Pantoš je javnosti postao poznat 2010. godine kada je pobjegao iz Kazneno popravnog zavoda u Bihaću gdje izdržavao petogodišnju zatvorsku kaznu. Pobjegao je iz dvorišta zatvora dok je zajedno s ostalim zatvorenicima igrao fudbal, preskočivši zid. Jedan čuvar je krenuo za njim, ali nije uspio da ga stigne. Za Pantošem je Interpol Slovenije raspisao potjernicu 2013. godine, jer je u toj zemlji počinio krivično djelo.