Predložen pritvor Banjalučanki osumnjičenoj za ubistvo momka

mujcinovic-b-l
Ubijeni Aleksandar Mujčinović

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičene Kristine Jovković (1985), iz Banje Luke, stavio je danas prijedlog za određivanje pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo.

“Osumnjičena je 18. novembra oko 23 časa u Banjoj Luci, u Ul. Solunska broj 73, u kući vlasništvo Baise Mujčinović, a koju je koristio njen sin oštećeni Aleksandar Mujčinović, i u kojoj je zajedno sa oštećenim živjela osumnjičena, te u namjeri da ošećenog liši života kuhinjskim nožem istom zadala 11 uboda u predjelu trbuha i grudnog koša usljed kojih povreda je kod oštećenog nastupila smrt”, navodi se u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičene, “zbog postojanja osnovane bojazni koja ukazuje da bi boravkom na slobodi osumnjičena sakrila tragove važne za krivični postupak, zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i iz vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičene rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenju javnosti”.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, navodi se u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.