Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predložen pritvor osumnjičenim za preprodaju kokaina i marihuane

PRIVODJENJE-1

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja, predložio je mjeru pritvora za deset osoba osumnjičenih da su tokom 2016. pa do 19. septembra ove godine vršili nabavku i preprodaju opojnih sredstava, kokaina i marihuane, korisnicima na području Grada Banja Luka, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

Iz Tužilaštva navode da je pritvor zatražen za Ognjena Ćutkovića (1990.), Miloša Radanovića (1981.), Milana Bajića (1996.), Dejana Blagojevića (1995.), Radovana Radanovića (1994.), Željka Petkovića (1989.), Sašu Čupeljića (1988.), Ivana Sliška (1989.), Nemanju Drljaču (1988.) i Bojana Palačković (1995.), svi iz Banja Luke.

Uhapšeni su u akciji policije kodnog naziva “Petrićevac”, koja je provedena 19. septembra.

Za ove mladiće postoji osnovana sumnja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo i iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.