Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "merlin 2"

Predložen pritvor osumnjičenim za prodaju marihuane u Banjoj Luci i Gradišci

okruzno javno tuzilastvo bl

Za ove četiri osobe se sumnja da su u periodu od 2016. do 2019. vršili nabavku i preprodaju marihunane korisnicima na području Banje Luke i Gradiške

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za četiri osobe uhapšene u akciji kodnog naziva “Merlin 2“, zbog postojanja osnova sumnje da su se bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama.

Iz tog tužilaštva Feni su danas potvrdili da je mjera pritvora predložena protiv Miladina (1974.) i Slađane (1974.) Vidačković, Rasima Hajdera (1998.), te Pamele Dukić (1999.) iz Gradiške.

Pritvor je predložen zbog opasnosi od bjekstva osumnjičenih, kao i i postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke i da bi mogli ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za pritvor odlučit će Okružni sud u Banjoj Luci.

Miladinu Vidačkoviću se također stavlja na teret i omogućavanje uživanja opojnih droga, a Slađani Vidačković i sprijačavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Za ove četiri osobe se sumnja da su u periodu od 2016. do 2019. vršili nabavku i preprodaju marihunane korisnicima na području Banje Luke i Gradiške.

Akciju “Merlin 2“ proveli su prije dva dana policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a ukupno je slobode lišeno osam lica.

Po naredbi Okružnog suda Banja Luka izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području Gradiške, te na po jednoj lokaciji u Banjoj Luci i Prijedoru.