Predložen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića

marko colic3332
Foto: Nezavisne novine

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Marka Čolića (1987.) iz tog grada, zbog postojanja osnovane sumnje da je zajedno sa za sada, nepoznatom osobom ili više njih, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije.

Kako pišu Nezavisne novine, Marko Čolić je inače banjalučki bokser.

Kako navode iz tog tužilaštva, osumnjičeni je, upotrebnom teleskopskih palica, zajedno sa za sada nepoznatom osobom ili više njih, 26. augusta oko 20.40 sati, u ulici Banović Strahinje u Banjoj Luci nanio teške tjelesne povrede u predjelu glave i tijela Vladimiru Kovačeviću.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža kazna.

Pritvor je predložen jer je krivično djelo posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.