Predložen pritvor protiv Suada i Enesa Bašalića

tuzilastvo ks345

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje pritvora za Suada i Enesa Bašalića koji su osumnjičeni za krivično djelo ubistva.

Predložen je pritvor za Suada i Enesa Bašalića, koji su u petak, 17. avgusta, nakon smrti Azema Ćesira uhapšeni zbog osnova sumnje da su učestvovali u njegovom ubistvu u sarajevskom naselju Hrasno Brdo.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli da utiču na svjedoke i prikriju dokaze, te zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo da dođe do uznemirenja javnosti.

U petak, 17. avgusta oko 16.30 časova došlo je do svađe između Suada i Enesa Bašalića i Azema Ćesira u ulici Milinkladska, opština Novo Sarajevo, a koja je privukla pažnju te je zbog toga obavještena Treća policijska uprava.

Kada su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo došli na mjesto događaja zatekli su službenike hitne pomoći među kojima je bio ljekar koji je konstatovao Ćesirovu smrt.

Policija je utvrdila da je Enes Bašalić automobilom udario Ćesira, a Suad je, nezvanično, tada povrijeđenog Ćesira udario lopatom.