Crna hronika

Tužilaštvo KS

Predložen pritvor uhapšenom zbog ubistva policajaca

30/10/2018

Srećko Tvrtković (33) sa Pala uhapšen je u juče jer se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo (KS) uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora osobi inicijala T. S. zbog postojanja sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

– Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti – kazala je za Fenu glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić.

Radi se o osobi koja je privedena u ponedjeljak u prostorije Tužiteljstva, te joj je određeno 24-satno zadržavanje.

Kako mediji prenose, radi se o Srećku Trifkoviću, čije je privođenje u prostorije Kantonalnog tužiteljstva potvrdila njegova advokatica Tatjana Savić. Advokatica Savić, koja Trifkovića zastupa u predmetu “Volan” pred Sudom BiH, izjavila je u ponedjeljak da je ovo drugi put da njenog klijenta privode, te da je prvi put privođen na samom početku istrage o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca, nakon čega je pušten.

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova KS (MUPKS) su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom Tužiteljstva KS, saslušali i ispitali oko 50 osoba. Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a KS.

U sarajevskom naselju Alipašino Polje je u petak rano ujutro u pucnjavi ubijen policajac kantonalnog MUP-a Sarajevo Adis Šehović (46), dok je drugi policajac Davor Vujinović (43) preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

Na policajce, koji su bili u službenom vozilu, vatru su otvorile, zasada, nepoznate osobe koje su pokušale ukrasti automobil “golf 6”.

U opsežnu policijsku potragu za počiniteljima ovog gnusnog zločina uključene su gotovo sve policijske agencije, uključujući MUPKS, MUPRS, FUP, SIPA-u i GPBiH, uz asistenciju OSA-e BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.