Crna hronika

Predložen pritvor za Albanca uhapšenog s 22 kg droge

23/04/2018

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH je uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Fredija Kolu, rođenog 1988. godine u mjestu Puke, Albanija, državljanina Albanije.

Ovog osumnjičenog su na Međunarodnom graničnom prijelazu “Deleuša”, općina Bileća, otkrili policijski službenici Granične policije BiH.

Prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila, policijski službenici su u skrivenom dijelu vozila pronašli i oduzeli oko 22 kg opojne droge “marihuana”, koja je radi međunarodnog prenosa i prodaje prethodno prokrijumčarena iz Albanije u Crnu Goru, a potom u Bosnu i Hercegovinu.

Osumnjičeni se tereti za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Mjera za određivanje pritvora u trajanju od mjesec dana se predlaže za osumnjičenog iz razloga opisanih u članu 132. tačkama a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.