Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predložen pritvor za Almina Alića osumnjičenog za ubistvo zaštitara

tk tuziteljstvo

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla uputio prijedlog za određivanje pritvora za Almina Alića (26) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju s krivičnim djelima pokušaj ubistva, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.

Postoji osnovana sumnja da je Alić 14. februara 2017. godine oko ponoći u jednom restoranu u mjestu Križaljka, na području općine Živinice, prethodno koristeći suzavac u spreju, nožem napao zaštitara u objektu Halila Avdibašića i nanio mu više povreda u predjelu grudnog koša i lijeve podlaktice. Avdibašić je preminuo na putu do Doma zdravlja u Živinicama.

Također, osumnjičen je da je napao i drugog zaštitara u objektu, nožem zamahnuo u pravcu njegove glave i nanio mu povrede na lijevoj ruci koju je podigao kako bi se odbranio od napada. Alić je razbio i zadnje vjetrobransko staklo na automobilu u kojem su Avdibašića vozili do Službe hitne medicinske pomoći u Živinicama.

Osumnjičeni je poslije toga automobilom otišao do Doma zdravlja u Živinicama jer je tokom ovih događaja i sam bio povrijeđen. Tu su ga pronašli pripadnici Policijske uprave Živinice kako bi ga lišili slobode, te je napao jednog policajca i udario ga pesnicom u glavu i nanio mu povrede.

Kada su mu sanirane povrede u UKC-u u Tuzli, osumnjičeni je lišen slobode. Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su obavili kriminalističku obradu, te je Alić uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U toku su različite istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, sopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK-a.