Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Predložen pritvor za dvije osobe uhapšene u akcijama “Transporter” i “Storage”

hapsenje Transporter-Storage (1)

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, u zakonskom roku uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvoje osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji policije MUP-a RS, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičenog Jelenka Kneževića, rođenog 1971. godine u opštini Kneževo, državljanina BiH i Mirjanu Vujović, rođenu 1979. godine u opštini Bileća, državljanku BiH.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se za organizovano međunarodno krijumčarenje većih količina opojnih droga marihuana – “skunk” i kokain, koje su krijumčarene na teritoriju Bosne i Hercegovine, radi daljeg krijumčarenja prema zemljama EU.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.