Tužilaštvo TK

Predložen pritvor za Mujkanovića zbog ubistva: Napao dva brata, jednog ubio, drugog ranio

Ubistvo

Postoji osnovana sumnja da je Mujkanović 7. novembra u večernjim satima učestvovao u tuči s još dvije osobe unutar i ispred ugostiteljskog objekta u tuzlanskom naselju Šički Brod, pri čemu je i sam povrijeđen udarcem flaše u glavu

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Kantonalnom sudu Tuzla dostavio je prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Adisa Mujkanovića (39) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Postoji osnovana sumnja da je Mujkanović 7. novembra u večernjim satima učestvovao u tuči s još dvije osobe unutar i ispred ugostiteljskog objekta u tuzlanskom naselju Šički Brod, pri čemu je i sam povrijeđen udarcem flaše u glavu.

U tuči je Mujkanović sedamnaestogodišnjem R.R zadao dva udarca oštrim predmetom u grudni koš od čega je preminuo, te je bratu oštećenog S.R. također nanio povrede oštrim predmetom u predjelu leđa.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac u saradnji s pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, izuzeti su određeni predmeti koji će biti vještačeni, te su u toku i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za događaj.

Mujkanović je iste večeri, nakon što mu je ukazana medicinska pomoć, uhapšen. Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.