Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon pucnjave

Predložen pritvor za Tarika Švrakića zbog ranjavanja muškarca u Sarajevu

tarik švrakić pucnjava
FOTO: Dnevni avaz
Mjesto pucnjave

Švrakić je inače poznat policiji od ranije, odnosno dovodi se u vezu s drugim kriminalnim radnjama. On je 2013. godine uhapšen zbog učestvovanja u tučnjavi na Džidžikovcu, zajedno s Benjaminom Delalićem, a prilikom čega je korišteno vatreno oružje

U četvrtak je u kasnim večernjim satima došlo do pucnjave, u kojoj je jedna osoba teško povrijeđena, a uhapšen je Tarik Švrakić iz Sarajeva, za kojeg je zatražen pritvor.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je uputilo zahtjev Općinskom sudu Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora Tariku Švrakiću iz Sarajeva, zbog sumnje da je pucao na K. H.

Njih dvojica su se, prema nezvaničnim informacijama Klix.ba, posvađali zbog parking mjesta, a sve se dogodilo na parking prostoru na Baščaršiji. Švrakić je navodno upotrijebio vatreno oružje i upucao K. H. u predjelu lijeve noge.

Švrakić je poznat policiji od ranije

Tužilaštvo stoga Švrakića sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti i nanošenje teške tjelesne povrede.

Za njega je zatražen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo.

Švrakić je inače poznat policiji od ranije, odnosno dovodi se u vezu s drugim kriminalnim radnjama. On je 2013. godine uhapšen zbog učestvovanja u tučnjavi na Džidžikovcu, zajedno s Benjaminom Delalićem, a prilikom čega je korišteno vatreno oružje.