Crna hronika

Tužilaštvo BiH

Predložena mjera pritvora za tri osobe lišene slobode u akciji “Golf”

24/12/2020

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnih droga

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kiminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za tri osumnjičene osobe.

Mjera pritvora prema osumnjičenim predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnih droga, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Navedene osobe lišene su slobode u akciji kodnog naziva “Golf” koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH na području Trebinja i Čapljine.

Tokom akcije izvršeni su i pretresi objekata na više lokacija, zapljenjeno je oko 30 kg opojne droge “skank”, te su pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela, koji su privremeno oduzeti.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.