Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Predložene mjere pritvora za inspektora SIPA-e

sipa

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su za kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti iz članka 220. KZ BiH i kaznenog djela iznude iz člana 295. KZ FBiH

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je pritvor i mjere zabrane za osumnjičene za kazneno djelo zloupotreba položaja i iznude, javlja Anadolu Agency (AA).

Za osumnjičenog Darka Marčetića (1974.) predloženo je određivanje mjere pritvora, a za osumnjičenog Adnana Aličića (1979.) predloženo je određivanje mjera zabrane.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Darka Marčetića, inspektora SIPA iz Regionalnog ureda u Banja Luci.

Mjera pritvora, u skladu sa zakonskim odredbama, zatražena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Za osumnjičenog Adnana Aličića, u skladu sa odredbama ZKP BiH, upućen je prijedlog za određivanje mjera zabrane, koje uključuju zabranu putovanja, zabranu sastajanja sa određenim osobama i obavezu javljanja određenom policijskom organu.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su za kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti iz članka 220. KZ BiH i kaznenog djela iznude iz člana 295. KZ FBiH.

Prijedlozi su upućeni Sudu BiH.