Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Kum"

Predrag Petković sproveden u Tužilaštvo BiH, pod istragom i u predmetu “Storidž”

predrag petkovic
Foto: Screenshot/ Facebook

U okviru akcije juče su izvršeni pretresi na deset lokacija širom BiH, a većinom na području Sarajeva

Predrag Petković iz Laktaša, koji je uhapšen u nastavku akcije ”Kum”, sproveden je jutros u Tužilaštvo BiH, piše ATV.

Petkovića su uhapsili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom narkotika.

Akcija ”Kum” odnosi se na procesuiranje krivičnih djela korupcije, a realizuje se u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo. Osim Petkovića ranije je uhapšen granični policajac Aleksandar Matović, a među osumnjičenima je i Fikret Kajević.

U okviru akcije juče su izvršeni pretresi na deset lokacija širom BiH, a većinom na području Sarajeva. Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH u kojem navode da su osumnjičeni pod istragom zbog sumnje da su povezani sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom droge na ilegealnom narko tržištu, a u predmetu su korišćeni podaci dobijeni dekripcijom aplikacije Sky.

Inače, Petković je od ranije pod istragom Tužilaštva BiH u okviru predmeta ”Storidž”, takođe zbog trgovine drogom. Prilikom sprovođenja akcije ”Storidž” on je izbjegao hapšenje i mjesecima se nalazio u bjekstvu da bi se u oktobru 2022. godine predao istražnim organima. Tada mu je određen pritvor iz kojeg je u međuvremenu pušten.

Na ročištu za pritvor Tužilaštvo BiH je Petkovića označilo kao jednog od organizatora kriminalne grupe u predmetu ”Storidž” osumnjičene da su učestvovali u prebacivanju oko tone droge u zemlje Еvropske unije.