Crna hronika

"inspektor Jonjić"

Predstavljao se kao inspektor i pljačkao građane Zenice

12/12/2019
FOTO: Dnevni avaz

Radi se o Nikoli Stojniću iz Doboja, nastanjenom u Zenici, a koji je odranije poznat policiji

Navodni inspektor Jonjić, koji se proteklih dana u Zenici lažno predstavljao, uhapšen je sinoć oko ponoći u ulici Bistua Nuova.

Rezultat je to ekspeditivnosti Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, koji je, u koordinaciji s pripadnicima Policijske stanice Crkvice, locirao i uhapsio 25-godišnjeg mladića.

Kako saznaje „Avaz“, radi se o Nikoli Stojniću iz Doboja, nastanjenom u Zenici, koji je odranije poznat policiji. Svojevremeno je robijao u Kaznenopopravnom zavodu u Doboju.

Naime, on je proteklih dana, u kasnim satima, zaustavljao građane i govorio im da je inspektor, da odgovaraju opisu, a potom im tražio ličnu kartu radi identifikacije. Nakon što građani izvade novčanik, on ih pokrade i pobjegne u nepoznatom pravcu. Interesantno je i to da je Jonjić na sebi imao i prsluk na kojem je napisao “Krimi policija”, te natpis “Jonjić A”.

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, ističe da je uhapšeni „izvršio više krivičnih djela lažno se predstavljajući da je kriminalistički inspektor, kojom prilikom je u nekoliko slučajeva na drzak način otuđio novac od građana, nakon čega se udaljavao u nepoznatom pravcu“.

Nakon kriminalističke obrade, on će biti predat na nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.