Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preko Drine pokušali prošvercovati robu poznatih marki

granica0
Službenici Jedinice granične policije Zvornik, u saradnji s pripadnicima Stanice granične policije Gučevo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, spriječili su u nedjelju krijumčarenje veće količine robe iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.
Riječ je o tekstilnoj robi zaštićenih robnih marki “Nike”, “Tommy Hilfiger”, “Adidas” i drugim koju su N. N. osobe pokušale prokrijumčariti čamcem preko Drine. Ugledavši policijske službenike udaljili su se odbacivši pakete robe, saopšteno je iz Granične policije BiH.U toku je daljnji rad na ovom slučaju i otkrivanju počinilaca ovog krivičnog djela.

Istovremeno, službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije u nedjelju su spriječili nezakonit prijenos 6.000 eura preko državne granice.

Novac je otkriven na drugoj liniji graničnih provjera kod V.S. (1953.) koji je upravljao teretnim motornim vozilom Iveco, bh. registarskih oznaka.

Državljanin Bosne i Hercegovine kontroliran je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Iz Granične policije su saopštili da u subotu, 1. aprila, službenici Jedinice GP Aerodrom Sarajevo nisu dozvolili ulazak osmero državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uslova za ulazak u BiH.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Istanbul.