Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obavljena obdukcija

Prema dosadašnjim rezultatima istrage Cerić sam sebi oduzeo život

policija13 (1)

Podsjetimo, danas je u ranim jutarnjim satima u mjestu Ovčari kod Konjica u automobilu Ford Focus pronađeno beživotno tijelo muškarca, nakon čega je iz policije rečeno da se radi o nasilnoj smrti

Nakon obdukcije tijela Tarika Cerića (52) iz Sarajeva koju je danas u popodnevnim satima obavio prof. dr. Vedad Tuco, specijalista sudske medicine, prema preliminarnim rezultatima utvrđeno je da je muškarac počinio samoubistvo.

Kako su potvrdili iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, na tijelu su, u predjelu vrata utvrđene povrede koje su nastale upotrebom skalpela.

– Prema svim dosadašnjim rezultatima istrage, nakon uviđaja i usmenog nalaza nakon obdukcije utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela – kazali su za portal “Avaza” iz Tužilaštva HNK.

Podsjetimo, danas je u ranim jutarnjim satima u mjestu Ovčari kod Konjica u automobilu Ford Focus pronađeno beživotno tijelo muškarca, nakon čega je iz policije rečeno da se radi o nasilnoj smrti.

Nakon uviđaja utvrđen je identitet, dok je u automobilu pronađen skalpel, a prve informacije su ukazivale na to kako se sa sigurnošću nije moglo utvrditi je li riječ o ubistvu ili, pak, samoubistvu.